23.09.2013
Оце так з’їздили до Сировара!
Спішимо поділитися з вами враженнями та неймовірними емоціями!
Вчора «Бабусина Торбинка» провела першу екскурсію до садиби нашого Сировара – пана Олександра та його дружини Юлії.
Відверто кажучи називати це екскурсією – не зовсім повертається язик. Це був теплий, домашній прийом від хазяїв, компанійські посиденьки та грибна прогулянка лісом, насолода вишуканим смаком сиру, дегустація самогончику з солоними огірочками, занурення у секрети пивоваріння....
А яка компанія у нас зовсім випадково зібралася...Як в пісні..." Парня в горы тяни - рискни... ". А Бабусина Торбинка - до Сировара, да за 100 км від Києва... Тепер всі Заааа, цією ж компанією, і Настойку з мухоморів скуштувати (Через місяць нам пообіцяли запросити в Банку :))
Перше захоплююче враження нас накрило від краєвиду та місцевої природи – осінній ліс, річка, блакитне небо та сонце (як ми і обіцяли – про погоду «Бабусина Тобринка» домовились заздалегідь самі знаєте з ким, «бабине літо» вчора було забезпечене).
Пан Олександр – унікальна по життю людина - ерудит, відкритий співрозмовник, філософ... закоханий у свою справу сировар, а найголовніше - люблячий чоловік і мега турботливо-люблячий батько (Для БТ це також важливий критерій співпраці з порядними селянами-господарями :)))... Ви б чули, як подружжя перекликається в лісі - "Мій Юлік - Да Санєчка", а з якою теплотою відповідав на всі допитливі запитання доці-щебетушки Сонєчки. Повністю відмовившись від міської суєти, зараз живе в мальовничій сільській місцевості. Олександр зварив на наших очах моцареллу зі свіжого молока сусідської корови Зорьки. Сир ми тут же всі охоче покуштували (ковтнули за дві хвилини – ну така смакота!)
Крім того, дружина Сировара Юлія провела дегустацію Моцарелли, Рікотти, Лімбургера, Камамбера, Червоного Монаху, Локаль Ружа, що варяться в цьому помісті власними руками – смак передати, на жаль, не можемо, але повірте - це щось неймовірно . Так багато всього нового та цікавого вчора було розказано про сири!
Після суперсмачного дегустації-обіду ми всі вирушили до лісу по гриби (під пильним наглядом подружжя Сировара – для яких гриби також близька тема). Кожен знайшов заняття для себе – хтось насолоджувався сонечком, хтось компанією, а хтось активно збирав гриби, серед них і мухоморчики для настойки.
А ви знаєте, як пахнуть різні сорти хмелю? А ми вже знаємо. І скоро збираємося на дегустацію домашнього пива туди ж до Сировара.
Дякуємо Олександру та Юлії за гостинність та цікавий майстер-клас! Дякуємо кожному, хто поїхав з «Бабусиною Торбинкою» у пошуках емоцій – нам дуже приємно було провести час з такими цікавими людьми!
Відгуки учасників екскурсії:
Антон Белецкий: Сегодня был волшебный день дегустации замечательных локальных сыров с мировым именем, сбора грибов, нюханья разных сортов пивного хмеля, душевных прощаний и радостных встреч
Ирина Миняйло: Вчера благодаря интернет-усадьбе "Бабусина Торбинка" мы побывали в гостях у сыровара Александра, который три года назад уехал из Киева и теперь живёт в деревне и готовит вкуснючие сыры. Помимо мастер-класса по приготовлению моцареллы и дегустации 6 видов сыра, мы успели прогуляться по лесу и насобирать грибов:)
Света Гребенюк: Это было так душевно и вкусно, что пришлось изменить на день своим принципам и отойти от сыроедения(употребления в пищу только живой еды). совесть не мучала ни капельки, так как день СЫРАедения пошел только на пользу и во благо. Огромное спасибо организатором мероприятия и хозяевам сыроварни-Александру и Юлии.
Лена Губенко: Куда вы нас еще свозите? =))))
Сижу на работе, вспоминаю вчерашний день, улыбаюсь =))...да вообще все супер было счас смотрю в окно и не верю, что вчера такая классная погода была
Gastro Den: ))
Циферблат: Ухты!!
Хто з нами наступного разу? Ви на власні очі переконаєтесь, що натуральний домашній сир за рецептурою Франції, Італії, Бельгії в Україні існує!
Коментарі
comments powered by Disqus